• “创新从来都是九死一生”(人民论坛) 2019-02-14
  • 端午假期广州铁路运客640.5万人次 创历史新高 2019-02-14
  • 19次生态输水让塔河下游生机勃勃 2018-11-22
  • 男篮再胜伊朗迎热身赛两连胜 任骏飞19+11陶汉林18分 2018-11-22
  • 小卒子,你南街村的代言人啊?扮豬不咋像呢!你滴,大大滴,明白? 2018-11-22
  • 女性之声——全国妇联 2018-11-21
  • 新华网评:凝聚打赢脱贫攻坚战的强大合力 2018-11-21
  • 栗战书:执法检查要直面问题不搞评功摆好 让法律制度成为不可触碰的高压线 2018-11-21
  • 这些水果越新鲜越不能吃 放一放更好吃 2018-11-21
  • 生产资料公有制不会也不可能涉及生产资料的分配,这完全是你杜撰的,是强词夺理的。从这点看,你的所谓逻辑是幼稚可笑的。哈哈哈哈! 2018-11-20
  • 践行“两山论”是一场发展的革命 2018-11-20
  • 女教师舍身保护学生被撞身亡感动各界 2018-11-20
  • Welcome to

    Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

     

    Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

    Reply
     
    Thread Tools Search this Thread Display Modes
    Old 14th February 2019, 22:53   #261  |  Link
    Registered User
     
    Revan654's Avatar
     
    Join Date: May 2004
    Posts: 286
    Quote:
    Originally Posted by fredlkrue View Post
    I am trying to update StaxRip but I am getting the following message, any idea how to fix it?:

    That looks like old Code, It's all based on how you make a connection with github. That message looks to be from sourceForge connection when StaxRip used 7zip portable.

    Things keep changing and it's hard to keep up with them. I never really bothered with the API. I should look into one day.

    It will not download any releases from the Pipeline (https://ci.appveyor.com/project/Reva...uild/artifacts) you have to do that manually. I don't think appveyor has an API, The site uses unique keys. You would need to do a bunch of web scrapping to get the key Which Requires cookiedata + another Key to create the key, then use that key to obtain the dl page.

    My other Program does it for another site, Code is another 300+ lines and Usage of RestAPI. I really don't want to add more files to required files for StaxRip to run.

    Last edited by Revan654; 14th February 2019 at 22:59.
    Revan654 is offline   Reply With Quote
    Old 15th February 2019, 00:54   #262  |  Link
    Registered User
     
    Join Date: Jul 2012
    Location: Scarborough, Canada
    Posts: 838
    My needs are simple
    I want to load a Vaporsynth/Avisynth script and use the encoder of my choice. Then I would mux to MKV (video only)
    Is there a way to use StaxRip with only x265 and Mkvmerge (no AvsMeter, BDSup2Sub, etc)
    gonca is offline   Reply With Quote
    Old 15th February 2019, 03:54   #263  |  Link
    Registered User
     
    Join Date: Oct 2007
    Posts: 29
    Quote:
    Originally Posted by Revan654 View Post
    That looks like old Code, It's all based on how you make a connection with github. That message looks to be from sourceForge connection when StaxRip used 7zip portable.

    Things keep changing and it's hard to keep up with them. I never really bothered with the API. I should look into one day.

    It will not download any releases from the Pipeline (https://ci.appveyor.com/project/Reva...uild/artifacts) you have to do that manually. I don't think appveyor has an API, The site uses unique keys. You would need to do a bunch of web scrapping to get the key Which Requires cookiedata + another Key to create the key, then use that key to obtain the dl page.

    My other Program does it for another site, Code is another 300+ lines and Usage of RestAPI. I really don't want to add more files to required files for StaxRip to run.
    Its not a big deal, I can update it manually, thanks.

    P.S. Where do I get all the updated 3rd party apps used by StaxRip?

    Last edited by fredlkrue; 15th February 2019 at 04:05.
    fredlkrue is offline   Reply With Quote
    Old 16th February 2019, 11:40   #264  |  Link
    Registered User
     
    Join Date: Dec 2014
    Posts: 536
    Raven

    v20013 temp file directory doesn't save in your preferred location
    __________________
    Asus X99 Sabertooth - Xeon E5 2695 - Asus Strix GTX 960 4G - DDR4 16GB Predator - Pioneer KRP 600M (isf calibrated) - Yamaha A3030 - Windows 10 x64 - Kodi with DSplayer - Lav - MadVR - XYsubtitle
    Magik Mark is offline   Reply With Quote
    Old 16th February 2019, 15:24   #265  |  Link
    Registered User
     
    Join Date: May 2014
    Posts: 33
    Quote:
    Originally Posted by Revan654 View Post
    Any Code Posted So far should also be added to merge.
    Sure thing. A pull request has been created.
    jkilez is offline   Reply With Quote
    Old 17th February 2019, 06:00   #266  |  Link
    Registered User
     
    Revan654's Avatar
     
    Join Date: May 2004
    Posts: 286
    Quote:
    Originally Posted by Magik Mark View Post
    Raven

    v20013 temp file directory doesn't save in your preferred location
    Like I said it's Completely untested. Other then MKVToolNix function nothing was changed.
    Revan654 is offline   Reply With Quote
    Old 17th February 2019, 19:25   #267  |  Link
    Registered User
     
    Join Date: May 2014
    Posts: 33
    Quote:
    Originally Posted by Revan654 View Post
    Like I said it's Completely untested. Other then MKVToolNix function nothing was changed.
    Just created another pull request for the temp file glitch.
    jkilez is offline   Reply With Quote
    Old 18th February 2019, 14:43   #268  |  Link
    Registered User
     
    Join Date: May 2014
    Posts: 33
    Quote:
    Originally Posted by jkilez View Post
    Quote:
    Originally Posted by Revan654 View Post
    Like I said it's Completely untested. Other then MKVToolNix function nothing was changed.
    Just created another pull request for the temp file glitch.
    Revan- The new change that you made only fixes the issue for Windows 10. For other versions, it still does not check if TempDir is already defined. Please, just take a look at the code order in my pull request.

    Last edited by jkilez; 18th February 2019 at 14:51.
    jkilez is offline   Reply With Quote
    Old 18th February 2019, 15:39   #269  |  Link
    Registered User
     
    Join Date: May 2014
    Posts: 33
    Quote:
    Originally Posted by jkilez View Post
    Quote:
    Originally Posted by Revan654 View Post
    Any Code Posted So far should also be added to merge.
    Sure thing. A pull request has been created.
    Revan- Thank you for merging in the Xvid fixes. It works much better now.
    jkilez is offline   Reply With Quote
    Old 18th February 2019, 19:49   #270  |  Link
    Registered User
     
    Revan654's Avatar
     
    Join Date: May 2004
    Posts: 286
    Quote:
    Originally Posted by jkilez View Post
    Revan- The new change that you made only fixes the issue for Windows 10. For other versions, it still does not check if TempDir is already defined. Please, just take a look at the code order in my pull request.
    Everythingis still WIP. I was half asleep when I wrote it. Elseif Statement just needs to be added.

    **Edit**

    Re-Wrote it with different form of Try and removed the need to know the OS.

    Last edited by Revan654; 18th February 2019 at 20:59.
    Revan654 is offline   Reply With Quote
    Old 19th February 2019, 12:03   #271  |  Link
    Noob
     
    Join Date: Mar 2017
    Posts: 71
    Quote:
    Originally Posted by jkilez View Post
    There definitely is a problem with the "ffmsindex.exe" included in the 2.0 package. The problem apparently does not occur when the indexing time is short, but when indexing takes more than 3-4 minutes, the indexer will actually index the file *twice*, causing StaxRip to hang while it does the second pass. The problem disappears if you replace the FFMS2 files in the 2.0 package with those from the 1.9 package.
    you are right. it lags and even fails sometimes.
    Natty is offline   Reply With Quote
    Old 19th February 2019, 23:06   #272  |  Link
    Registered User
     
    Join Date: Jul 2008
    Posts: 18
    Hello, thank you for continuing to support this project. When I choose Intel H.264 or Intel H.265, I receive the following message...

    "NullReferenceException (2.0.0.0)

    Object reference not set to an instance of an object.

    System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
    at StaxRip.QSVEnc.EncoderParams.OnValueChanged(CommandLineParam item)
    at StaxRip.BasicVideoEncoder.ImportCommandLine(String commandLine, CommandLineParams params)"

    I have Intel 8700K with UHD 630 graphics and current graphics drivers.

    Thank you.
    MrScientist is offline   Reply With Quote
    Old 20th February 2019, 22:37   #273  |  Link
    Registered User
     
    Revan654's Avatar
     
    Join Date: May 2004
    Posts: 286
    Quote:
    Originally Posted by MrScientist View Post
    Hello, thank you for continuing to support this project. When I choose Intel H.264 or Intel H.265, I receive the following message...

    "NullReferenceException (2.0.0.0)

    Object reference not set to an instance of an object.

    System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
    at StaxRip.QSVEnc.EncoderParams.OnValueChanged(CommandLineParam item)
    at StaxRip.BasicVideoEncoder.ImportCommandLine(String commandLine, CommandLineParams params)"

    I have Intel 8700K with UHD 630 graphics and current graphics drivers.

    Thank you.
    Your using Old Build which has Been tweaked in the Pipeline builds and make sure QS is Enabled.

    On Skylake if your using GPU like Nvidia. QS would not enable unless you tweak the setting in your Bios. Not sure if intel/ Motherboards have changed this Since Skylake release.

    Last edited by Revan654; 20th February 2019 at 22:53.
    Revan654 is offline   Reply With Quote
    Old 20th February 2019, 22:50   #274  |  Link
    Registered User
     
    Revan654's Avatar
     
    Join Date: May 2004
    Posts: 286
    Quote:
    Originally Posted by Natty View Post
    you are right. it lags and even fails sometimes.
    ffindex does use LAVF demuxer, Without that or some other demuxer ffindex will struggle. It's why I try to compile a static version of ffindex with some resource already contained inside.

    I guess i'm the only one with ffindex working correctly.


    When using MP4 L-Smash Should be used, Other Formats DG or ffms should be used.

    ------

    honestly, I would upgrade to DGDecNV and pay the tiny amount of money. Since it's well worth the price.

    Only common format that it does not support are Apple formats(Not yet atlease Based on Dec Release) & VP9(Using Webm).

    Link: //rationalqm.us/dgdecnv/dgdecnv.html
    Revan654 is offline   Reply With Quote
    Old 21st February 2019, 10:24   #275  |  Link
    Registered User
     
    Join Date: May 2009
    Posts: 166
    Hi Revan, save as PNG from the preview window is broken in the latest pipeline build.

    Save as JPG works fine though.
    RainyDog is offline   Reply With Quote
    Old 21st February 2019, 17:56   #276  |  Link
    Registered User
     
    Revan654's Avatar
     
    Join Date: May 2004
    Posts: 286
    Quote:
    Originally Posted by RainyDog View Post
    Hi Revan, save as PNG from the preview window is broken in the latest pipeline build.

    Save as JPG works fine though.
    Works perfectly fine at my end. Nothing has been altered with preview window.
    Revan654 is offline   Reply With Quote
    Old 22nd February 2019, 00:48   #277  |  Link
    Noob
     
    Join Date: Mar 2017
    Posts: 71
    is it possible to get option to view bitrate used in preview window?
    Natty is offline   Reply With Quote
    Old 22nd February 2019, 04:02   #278  |  Link
    Registered User
     
    Join Date: Jul 2014
    Posts: 653
    Quote:
    Originally Posted by Revan654 View Post
    honestly, I would upgrade to DGDecNV
    You're my hero, Revan654. You know that. You know it's true.
    videoh is offline   Reply With Quote
    Old Yesterday, 22:11   #279  |  Link
    Registered User
     
    Revan654's Avatar
     
    Join Date: May 2004
    Posts: 286
    Quote:
    Originally Posted by Natty View Post
    is it possible to get option to view bitrate used in preview window?
    In it's current State, No. It doesn't use MediaInfo or anything like that for displaying those values. It uses Windows resources when building the data.

    Not sure of all functions and sub functions of avifil32.dll. Plus can't really find any docs for it, When you try google it you get nothing but How to fix missing dll problems.
    Revan654 is offline   Reply With Quote
    Reply

    Tags
    hdr, staxrip, x265


    Posting Rules
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off

    Forum Jump


    All times are GMT +1. The time now is 06:07.


    Powered by vBulletin® Version 3.8.11
    Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
  • “创新从来都是九死一生”(人民论坛) 2019-02-14
  • 端午假期广州铁路运客640.5万人次 创历史新高 2019-02-14
  • 19次生态输水让塔河下游生机勃勃 2018-11-22
  • 男篮再胜伊朗迎热身赛两连胜 任骏飞19+11陶汉林18分 2018-11-22
  • 小卒子,你南街村的代言人啊?扮豬不咋像呢!你滴,大大滴,明白? 2018-11-22
  • 女性之声——全国妇联 2018-11-21
  • 新华网评:凝聚打赢脱贫攻坚战的强大合力 2018-11-21
  • 栗战书:执法检查要直面问题不搞评功摆好 让法律制度成为不可触碰的高压线 2018-11-21
  • 这些水果越新鲜越不能吃 放一放更好吃 2018-11-21
  • 生产资料公有制不会也不可能涉及生产资料的分配,这完全是你杜撰的,是强词夺理的。从这点看,你的所谓逻辑是幼稚可笑的。哈哈哈哈! 2018-11-20
  • 践行“两山论”是一场发展的革命 2018-11-20
  • 女教师舍身保护学生被撞身亡感动各界 2018-11-20